2015 – De Slechte Band uit Leiden

Straatmuzikantenfestival van 29 augustus was vooral een groot feest!

Op  29 augustus was het weer zover, het Alphense Straatmuzikantenfestival “De Flierefluiter” ging weer van start. Van 10 uur ’s morgens af speelden en zongen maar liefst zesentwintig groepen en solisten op tal van plaatsen in de stad. Niet alleen het centrum was dit jaar vol muziek, ook winkelcentra konden meegenieten.

Mooi weer en afwisselende muziek vulden de straten van de stad en publiek dat voorbij wandelde of op de terrassen zat, genoot ervan. De muzikanten beleefden veel plezier aan de reacties van het publiek en de organisatie waarbij zij met busjes van plek naar plek werden gereden. Op die manier konden zij hun kunst overal laten horen tussen Atlas en De Ridderhof en Herenhof en Baronie en Aarplein.

Voor de organisatie was het een spannende dag omdat het feest veel uitgebreider was dan de eerste keer, vorig jaar. Uiteindelijk verliep alles op rolletjes. Dankzij subsidie en ruime sponsoring kon het festival een vorm krijgen die tot tevredenheid stemde van alle partijen. Leuk en verrassend waren de jam sessies van verschillende bands en bandleden, onder meer op het Rijnplein.

Voor de muzikanten viel er veel te winnen. Elk winkelcentrum kende een eigen prijs toe. Daarnaast was er een prijs uitgeloofd door Jumbo/Ten Brink. Deze werd door Richard Zijp overhandigd aan Enter Attic uit Almelo. De Aanmoedigingsprijs ging naar The Riverboat Shrimps uit Alphen a/d Rijn en de Publieksprijs kwam uit handen van Marjon Verkleij, fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, en ging naar BuzzKing uit Den Haag. De hoofdprijs, de Flierefluiter,  was voor De Slechte Band uit Leiden en werd uitgereikt door wethouder Gerard van As.

Na afloop speelde De Slechte Band nog een aantal nummers voor een druk bezet Rijnplein.