Reglement

Reglement Straatmuzikanten aan den Rijn Festival

De organisatie van het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival heeft een reglement opgesteld. Het organiseren en het verloop van het festival moet zo goed mogelijk verlopen, voor de deelnemers, het publiek en de omwonenden van het evenement.

 1. We verzamelen om 11.00 uur op het Rijnplein.
 2. Iedere deelnemer treedt op een 4-tal plekken in het centrum van Alphen aan den Rijn tussen 11.30-16.00 uur. De plek is herkenbaar aan de beach vlag.
 3. Het optreden per plek duurt 30 minuten. Tussen de optredens zit 30 minuten, zodat je de tijd hebt om naar de volgende plek te gaan.
 4. Er zijn meerdere geldprijzen te vinden. De winnaar krijgt daarnaast ook de Straatmuzikanten Aan Den Rijn Sax Bokaal.
 5. De jury kiest een drietal acts voor de finale. De finale vindt plaats op het Rijnplein om 16.00 uur op dezelfde dag als het festival. Daarna wordt door de jury een winnaar gekozen en nummer 2 en 3.
 6. Daarnaast hebben we een aanmoedigingsprijs om volgend jaar in de top 3 te komen.
 7. De winnaar kan het daarop volgende jaar meedoen maar komt niet in aanmerking voor de 1e prijs en de Straatmuzikanten Aan Den Rijn Sax Bokaal.. Het jaar daarna kan er weer meegedaan worden, met kans op de 1e prijs.
 8. Tijdens het jury overleg tussen de finale en de uitreiking is het leuk als de deelnemers via een jamsessie het publiek vermaken. Dit is geen verplichting.
 9. De deelnemers zijn verplicht te blijven tot de prijsuitreiking op het Rijnplein.
 10. Op de speelplekken is geen elektriciteit aanwezig. Versterking is alleen mogelijk indien je gebruik maakt van een batterijvoeding of accu.
 11. Er zullen geen extra middelen door de organisatie verstrekt worden.
 12. Deelnemers ontvangen een reiskostenvergoeding en een uitrijkaart voor parkeergarage Castellum.
 13. Deelnemers ontvangen een lunch pakket en consumpties.
 14. Het is toegestaan om een pet neer te zetten.
 15. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 16. Het festival kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal van persoonlijke eigendommen van de deelnemers en sponsors.