2019 – Cool Six Brass Collective

Een muzikaal feest op een zonovergoten dag

Op 14 speellocaties verzorgden 26 artiesten voor het winkelende publiek meer dan 100 optredens. Tijdens het juryberaad aan het einde van de middag gaven de diverse deelnemers een swingende jamsessie voor de toeschouwers. De muziekstijlen waren heel divers waardoor het voor de jury lastig was om een keuze te maken. Uiteindelijk gingen 4 in plaats van 3 deelnemers door naar de finale, Herbie Blues (solist); Pattiwael & Nanuru (duo), Cool Six Brass Collective en Kees Faessens Rolwagensteeg (groepen).

Ieder zijn eigen stijl

Herbie Blues beet het spits af in de finale, een mondharmonica oneman-band met een New Old Stock Blues repertoire. Als tweede trad de Goudse 4 mans formatie Kees Faessens Rolwagensteeg op. Een vrolijk viertal met zelfgeschreven liedjes. Daarna was het de beurt aan het duo Pattiwael & Nanuru. Zij brachten gevoelige, eigen geschreven Engelstalige nummers ten gehore. Van het ingetogen werk van Pattiwael & Nanuru naar de energieke formatie van 5 blazers en een drummer Cool Six Brass Collective was een grote overgang. Zij wisten als geen ander het publiek op te zwepen met een mix van herkenbare (pop)muziek die wordt uitgevoerd in een geheel eigen stijl.

En de prijs gaat naar…

Na het optreden van de 4 finalisten was het aan het publiek en de applausmeter van juryvoorzitter René Driessen om de winnaar te bepalen. De uitslag was duidelijk. Cool Six Brass Collective ging er met de hoofdprijs vandoor. Een leuke geldprijs en de Flierefluiter. Ondanks de regen speelde Cool Six Brass Collective, na het uitreiken van de prijzen door wethouder van Cultuur Leo Maat, een swingende toegift. Even na 18.00 uur is het dan echt afgelopen, het Rijnplein stroomt langzaam weer leeg. Het was een super dag met mooie muziek en schitterend weer!

Winnaars

De winnaars bij de solisten 
1. Herbie Blues
2. EL PARDO MARCIAL
3. Pier’n lala

De winnaars bij de duo’s
1. Pattiwael & Nanuru
2. Wil & Ron

De winnaars van de groepen
1. Cool Six Brass Collective
2. Kees Faessens Rolwagensteeg